Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

χωρίς αποτέλεσμα οι συνομιλίες για το κλίμα

Οι συνομιλίες για την Κλιματική Αλλαγή που έγιναν στην Κίνα, τελείωσαν χωρίς καμία σημαντική πρόοδο, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Η διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή που πραγματοποίησε ο ΟΗΕ στην πόλη Tianjin, είχε ως στόχο να προετοιμάσει το έδαφος για τις συνομιλίες στη Σύνοδο του Κανκούν, η οποία ξεκινά στις 29 Νοεμβρίου.

Οι συνομιλίες για το Κλίμα επισκιάστηκαν από τις κατηγορίες που εξαπέλυσε το Πεκίνο για τις ΗΠΑ, ότι απέτυχε στους στόχους που είχε θέσει για τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου.

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την Κίνα ότι έκανε πίσω από τις δεσμεύσεις της στην Κοπεγχάγη, για τα μέτρα περιορισμού των εκπομπών της.

Υπάρχει μια μικρή ελπίδα ότι στη Σύνοδο του Κανκούν θα συμφωνηθεί η δημιουργία ενός ταμείου από τις πλούσιες χώρες για την ενίσχυση των φτωχότερων κρατών με περίπου 100 δις δολάρια το χρόνο, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Αν πραγματικά συμφωνηθεί η δημιουργία του εν λόγω ταμείου, τότε οι συνομιλίες που έγιναν στην πόλη Tianjin ήταν ένα θετικό βήμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.


Υπενθυμίζεται ότι.....η Σύνοδος της Κοπεγχάγης που έγινε το 2009, κατέληξε σε αποτυχία, αφού δεν επιτεύχθηκε καμία δεσμευτική συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε την τελευταία ημέρα των διαπραγματεύσεων ήταν ουσιαστικά μια απλή διακήρυξη και όχι ένα νομικά δεσμευτικό κείμενο.

Στο εν λόγω κείμενο, δεν συμπεριλαμβάνονταν δεσμευτικά όρια για καμία χώρα, σχετικά με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.
ΠΗΓΗ:econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου