Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Johnny Cash - Ο Άντρας με τα Μαύρα


Ο Johnny Cash, ο αιώνιος «Man in black» (μια φορά σε μια μόνο φωτογραφία εμφανίζεται με άσπρο σακάκι, κι αυτό επειδή του το είχε ράψει η μητέρα του), η παντοτινή φιγούρα του μοναχικού μαυροφορεμένου άντρα με την κιθάρα στην πλάτη, η απύθμενη φωνή και η κοφτή ακουστική κιθάρα. 

Η ιστορία του, το παραμύθι του, όπως αυτά που έγραφε, εκτός από αιώνια διδαχή τραγουδοποιείας, είναι και ταπεινοφροσύνης, αλλά και αιώνιας αγάπης. Πέθανε το 2003 σε ηλικία 71 ετών.
Εφτά χρόνια μετά το 
Johnny Cash Project δίνει την ευκαιρία στους θαυμαστές του να συμμετάσχουν στην ολοκλήρωση του μύθου του.

To Johnny Cash Project είναι ένα παγκόσμιο συλλογικό έργο τέχνης, στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν όλοι.Μέσω της ιστοσελίδας http://www.thejohnnycashproject.com/    όλοι μπορούν να μοιραστούν το όραμά τους για τον Johnny Cash, όπως αυτός ζει στο μυαλό τους. 

Δουλεύοντας με μια ενιαία εικόνα ως πρότυπο, και χρησιμοποιώντας ένα προσαρμοσμένο εργαλείο σχεδίασης, όλοι μπορούν να δημιουργήσουν ένα μοναδικό και προσωπικό πορτρέτο του Johnny.

Η βάση είναι ένα video clip του τραγουδιού «Ain’t No Grave», πάνω στο οποίο δημιούργησαν καλλιτέχνες, με στιγμιότυπα από διάφορες λιγότερες γνωστές εμφανίσεις του Cash, όπως οι σκηνές από την ταινία «Gospel Road».Μια ταινία δρόμου του 1973 σε σενάριο και σκηνοθεσία δική του,. Είναι μια σύνθεση από animation σχεδιασμένα από .......χρήστες του διαδικτύου.Το έργο αυτό σε συνδυασμό με την τέχνη συμμετεχόντων από όλο τον κόσμο, θα ενσωματωθεί σε ένα συλλογικό σύνολο: ένα μοναδικό μουσικό βίντεο για το "Ain’t No Grave”.Ένα μοναδικό, συλλογικό έργο - πορτρέτο του Man in Black. 



Μέσα από αυτό το διαδραστικό χώρο, οι συμμετέχοντες μπορούν να προσθέσουν τη δική τους πινελιά στο πορτρέτο του Johnny Cash η οποία θα ενσωματωθεί σε ένα συλλογικό σύνολο. Καθώς οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συμβάλλουν, το έργο θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται, ένα καρέ κάθε φορά.Θα αποτελέσει ένα ζωντανό έργο το οποίο κινείται, και μεταβάλλεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου