Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Οι εκατό καλύτερες χωρες για να ζήσει κανείς!

To περιοδικό Newsweek μας προτρέπει να αφήσουμε στην άκρη το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ακόμη και την Miss Universe, για να ανακαλύψουμε τους πραγματικούς παγκόσμιους πρωταθλητές. Πέντε τα κριτήρια σύγκρισης των εκατό καλύτερων χωρών για να ζήσει κανείς, η εκπαίδευση, η υγεία, η ποιότητα ζωής, η οικονομική ανταγωνιστικότητα ή ο οικονομικός δυναμισμός και το πολιτικό περιβάλλον.
Την 26η θέση, με 76,42 μονάδες, καταλαμβάνει η χώρα μας, σύμφωνα με το περιοδικό Newsweek.

Στην εκπαίδευση, η Ελλάδα κατέλαβε την 39η θέση με 85,9 μονάδες, στην υγεία την 17η θέση με 90,34 μονάδες, σε ποιότητα ζωής την 21η θέση με 82,27 μονάδες, στην οικονομική ανταγωνιστικότητα την 47η θέση με 47,43 μονάδες και στο πολιτικό περιβάλλον την 29η θέση με 77,46 μονάδες.
Στην πρώτη πεντάδα του εν λόγω καταλόγου συναντάμε τη Φινλανδία, την Ελβετία, τη Σουηδία, την Αυστραλία και το Λουξεμβούργο, ενώ την τελευταία θέση καταλαμβάνει η Μπούρκινα Φάσο.
Επίσης, σε "παράλληλο" διαγωνισμό η Ινδία θεωρείται ως η καλύτερη χώρα για να πετάξει κανείς χαρταετό, η Τσεχία ως η καλύτερη χώρα για να κάνεις σεξ και η Ολλανδία ως η χώρα που αποδέχεται καλύτερα τους ομοφυλόφιλους.
Ακόμη, το Βέλγιο λογίζεται ως η καλύτερη χώρα για να είσαι κάτοχος κατοικίδιου, η Ισπανία ως η καλύτερη χώρα για να απολαύσεις ένα δείπνο, η Νότια Αφρική ως η καλύτερη χώρα για ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο, η Γαλλία ως η καλύτερη χώρα για να αποκτήσεις παιδί, η Ιαπωνία ως η καλύτερη χώρα για να γεράσεις, ενώ την καλύτερη μουσική την ακούς στο Μαλί και τον καλύτερο καιρό τον απολαμβάνεις στη Μάλτα.
enet.gr-18/8/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου