Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

"Μουσικοί" πληρωμένοι με χρυσάφι.....!

Oτι οι U2 θα ήταν στην πρώτη θέση στη λίστα που μόλις κυκλοφόρησε από το περιοδικό Forbes για τους 10 πιο καλοπληρωμένους μουσικούς για το 2010 ήταν μάλλον αναμενόμενο. Με 130 εκατ. δολάρια. Κι ας αναγκάστηκαν να ματαιώσουν αρκετές εμφανίσεις τους πρόσφατα, καθώς ο Μπόνο υποφέρει από τραυματισμό στην πλάτη. Με την περιοδεία «360 μοίρες» πούλησαν 1,3 εκατ. εισιτήρια. Αλλά οι AC/DC στη δεύτερη; Aς είναι καλά οι sold-out συναυλίες. Η περιοδεία τους «έκλεισε» με τζίρο $226 εκατ., κάτι που μεταφράζεται σε κέρδη $2.3 εκατ. τη βραδιά.
Μιλάμε για την περίοδο από τον Ιούνιο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2010. Ακολουθεί στην τρίτη θέση η Μπιγιονσέ Νόουλς, πρώτη στις γυναίκες ερμηνεύτριες, με $87 εκατ., κι εκείνη χάρη σε μια παγκόσμια περιοδεία.
Ο σύζυγός της, Jay-Z, είναι επίσης στη λίστα, αν και στην έκτη θέση με $63 εκατ. από τις πωλήσεις των άλμπουμ, μια τουρνέ και τις μετοχές του σε ομάδα μπάσκετ κι ένα νυχτερινό κλαμπ. Νικήθηκε από τον Μπρους Σπρίνγκστιν και την Μπρίτνεϊ Σπίαρς, με $70 εκατ. και $64 εκατ. αντίστοιχα. Η Lady Gaga αποτελεί νέα προσθήκη στη λίστα του Forbes, στην 7η θέση, με $62 εκατ. έσοδα μέσα σε μια χρονιά, πάνω ακόμη και από το είδωλό της, τη Μαντόνα, με $58 εκατ. Ο σταρ της κάντρι Κένι Τσέσνι βρέθηκε στην ένατη θέση, ενώ τη δέκατη μοιράστηκαν οι Black Eyed Peas, οι Coldplay και ο Τόμπι Κιθ. Προέρχεται κι αυτός από τον χώρο της κάντρι. Εγινε πλουσιότερος, όμως, κατά $48 εκατ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου