Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Etsi για το περιβάλλον

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εγκαινίασε την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου την έκθεση με τίτλο “etsi για το Περιβάλλον” με έργα της εικαστικής καλλιτέχνιδος και δημιουργού του εμβλήματος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, Ροδάνθης Σεντούκα.
Στην έκθεση συμμετέχουνεπίσης ο εικαστικός καλλιτέχνης Harry Lambert, η σχεδιάστρια Vasilia και η κεραμίστρια Χριστίνα Μόραλη. Φιλοξενούνται τέλος ολογραφικές εφαρμογές από τους Kay & Gee.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές στην έκθεση αυτή δοκιμάζεται για πρώτη φορά η ιδέα του «Περιβαλλοντικού Ισοδύναμου», μια ιδέα που αποσκοπεί στην προώθηση ενός νέου τρόπου σκέψης αλλά και δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος.
Τούτο επιτυγχάνεται τόσο μέσω της χρήσης της τεχνολογίας ως οικολογικού μέσου στην δημιουργία και παρουσίαση έργων τέχνης, όσο και της αποτίμησης και απόδοσης του περιβαλλοντικού ισοδύναμου, ακόμα και για τα καλλιτεχνικά έργα που εκτίθενται.
Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα συνεισφέρει έμπρακτα «δημιουργώντας φυσικό περιβάλλον», αφήνοντας παράλληλα το δικό του, θετικό, περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Ως εκ τούτου, μετά το τέλος της, η έκθεση προσδοκά να προσφέρει τουλάχιστον 1000 δέντρα τα οποία θα φυτευτούν σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Στα έργα της έκθεσης περιλαμβάνονται ζωγραφικά έργα και σχέδια, καθώς και χειροποίητα αντικείμενα τέχνης (από design έπιπλα: τραπέζι, παγκάκι YoYo, origami, βάζα έως κεραμικά πιάτα σουβέρ και σουπλά, μπλοκ σημειώσεων, φορέματα κ.ά.) τα οποία εκτός από τη φυσική έκθεσή τους, προβάλλονται τόσο σε οθόνες όσο και σε τρισδιάστατα αιωρούμενα στο χώρο ολογράμματα.
Τα έργα εκτίθενται σε τρία επίπεδα (ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο) του Ιδρύματος.
Στα πλαίσια της έκθεσης και σε συνεργασία με το Ecofilms σε λίγες μέρες (14-15/9) θα προβληθεί σειρά ταινιών μικρού μήκους που καταθέτουν την αγωνία των δημιουργών τους για το μέλλον του πλανήτη.
Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και πραγματοποιείται από 9 Σεπτεμβρίου ως τις 10 Οκτωβρίου του 2010 στο κτίριο του Ιδρύματος Μ.Κακογιάννη, Πειραιώς 206, στον Ταύρο.
ΠΗΓΗ:Econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου