Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Οι προαγωγοί στρέφονται στο Ιντερνετ....

Του Nicholas D. Kristof
Τον Νοέμβριο...
... ένα τρομοκρατημένο 13χρονο κορίτσι χτυπούσε την πόρτα ενός διαμερίσματος στο Μπρούκλιν. Οταν μια έκπληκτη γυναίκα άνοιξε την πόρτα, το κορίτσι την παρακάλεσε να κάνει ένα τηλεφώνημα. Τηλεφώνησε στη μητέρα της και μετά στην Αμεση Δράση και περιέγραψε τρομοκρατημένη ότι ένας βίαιος προαγωγός την πωλούσε για σεξ. Την είχε οδηγήσει σε ένα άλλο διαμέρισμα του κτιρίου όπου περίμενε κάποιος πελάτης και τώρα την περίμενε στην κεντρική είσοδο για να μη δραπετεύσει. Είχε ακολουθήσει τις οδηγίες του και είχε ανέβει επάνω, όμως μετά χτύπησε την πρώτη πόρτα που βρήκε για να ζητήσει βοήθεια. Τους είπε επίσης ότι είχε αιμορραγία από τον βιασμό και ότι πρόσφατα ο προαγωγός την είχε ρίξει από μια σκάλα.
Το τηλεφώνημα...

... οδήγησε στη σύλληψη του 21χρονου Κεντέιλ Τζατζ ο οποίος διαφήμιζε τα κορίτσια του σε μια μεγάλη αμερικανική ιστοσελίδα, την Backpage.com, όπου οι άνθρωποι πωλούν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου του σεξ. Το εμπόριο λευκής σαρκός διευκολύνεται πραγματικά από την ύπαρξη μιας ιστοσελίδας όπου κάποιος μπορεί να παραγγείλει ένα κορίτσι διαδικτυακά όπως παραγγέλνει μια πίτσα. «Οι προαγωγοί στρέφονται στο Ιντερνετ πλέον», λέει η.......εισαγγελέας του Μπρούκλιν Λόρεν Χερς. «Δεν βγάζουν πια τα κορίτσια στο πεζοδρόμιο. Τους βολεύει το Διαδίκτυο». Και εκεί στο Backpage ισχυρίζονται ότι τα κορίτσια που ωθούν στην πορνεία είναι ενήλικα. «Οταν βλέπω ηλικία 18 ετών, ξέρω ότι εννοούν 13χρονα. Η μέση ηλικία για να ωθήσουν στην πορνεία ένα κορίτσι είναι 12 με 14».
Η ειδική ομάδα...
... που συστάθηκε στη Νέα Υόρκη για το θέμα αυτό συλλαμβάνει όλο και περισσότερους προαγωγούς, ενώ πληθαίνουν οι αντιδράσεις απέναντι στους διαχειριστές της ιστοσελίδας από ομάδες προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και από διασήμους, μεταξύ των οποίων και ο ηθοποιός Αστον Κούτσερ, οι οποίοι ζητούν να σταματήσει η ιστοσελίδα να δημοσιεύει τις λεγόμενες «αγγελίες για υπηρεσίες συνοδών». Η ιδιοκτήτρια εταιρεία όμως, η Village Voice Media που εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «Village Voice», αρνείται με λιτές και εντυπωσιακά κυνικές δηλώσεις: «Η λογοκρισία δεν θα εξαφανίσει από τον κόσμο την εκμετάλλευση».
Οι συλλήψεις...
... προαγωγών που διαφημίζουν ανήλικες στο Ιντερνετ έχουν αυξηθεί από τον Ιούνιο του 2010 όταν συστάθηκε η ειδική ομάδα της Αστυνομίας. Ηδη έχουν παραπεμφθεί σε δίκη 32 άτομα, εκ των οποίων 10 έχουν καταδικαστεί και ούτε ένα δεν έχει απαλλαχθεί μέχρι στιγμής. Μεταξύ των κοριτσιών που σώθηκαν από τα χέρια τους ήταν και η 13χρονη στο Μπρούκλιν, η οποία είχε φύγει από το σπίτι της τον Σεπτέμβριο. Ο Τζατζ την είχε βρει στον δρόμο, της αγόρασε φαγητό και της είπε πως ήταν όμορφη. Μέσα σε λίγες ημέρες είχε αναρτήσει τη φωτογραφία της στο Backpage και την εξέδιδε πέντε έως εννέα φορές κάθε μέρα. Οταν δεν κέρδιζε αρκετά λεφτά την έδερνε με μια ζώνη. Τη στιγμή που χτυπούσε την πόρτα για βοήθεια, χτυπούσε ταυτόχρονα και την πόρτα των στελεχών της ιστοσελίδας και της διαχειρίστριας εταιρείας. Καλό θα είναι να ακούσουν και εκείνοι την κραυγή της.
ΤΑ ΝΕΑ/ ΤΗΕ ΝΕW YORK TIMES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου