Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Δεκαεπτά ταινίες μυθοπλασίας για τα φετινά βραβεία της Ακαδημίας

H Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τις ταινίες που υποβλήθηκαν για τα φετινά βραβεία, στη δεύτερη χρονιά απονομής τους. Τα μέλη της Ακαδημίας θα επιλέξουν με μυστική ψηφοφορία ποιες ταινίες θα είναι τελικά υποψήφιες για τα βραβεία και η τελετή αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο.

Συνολικά υποβλήθηκαν 17 μεγάλου μήκους ταινίες μυθοπλασίας, έξι μεγάλου μήκους ταινίες τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) και 25 ταινίες μικρού μήκους.

Η ΕΑΚ ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων κάλεσε τον υπουργό Πολιτισμού «να αναγνωρίσει ηθικά και δεοντολογικά την ετυμηγορία της πλειοψηφίας των επαγγελματιών του χώρου» και να υιοθετήσει τις προτάσεις της Ακαδημίας τόσο για τους καλύτερους κινηματογραφιστές κάθε χρονιά όσο και για την ταινία που θα εκπροσωπεί την Ελλάδα στα Όσκαρ.


Οι ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους που υποβλήθηκαν είναι.....οι εξής: «Άπνοια» του Άρη Μπαφαλούκα, «Απ' τα κόκαλα βγαλμένα» του Σωτήρη Γκορίτσα, «Attenberg» της Αθηνάς Τσαγγάρη, «Η υπογραφή» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, «Θετικές ιστορίες» των Δ. Παπαθανάση, Δ. Άντζους, Δ. Μπαβέλλα, Χ. Σταθόπουλου, Θ. Τότσικα, «Κανένας» του Χρήστου Νικολέρη, «Μαχαιροβγάλτης» του Γιάννη Οικονομίδη, «Μέσα στο δάσος» του Άγγελου Φραντζή, «Ο θάνατος που ονειρεύτηκα» του Παναγιώτη Κράββα, «45 τετραγωνικά» του Στράτου Τζίτζη, «Τα σκυλιά» του Ντίνου Θεοδοσίου, «Ταξίδι στη Μυτιλήνη» του Λάκη Παπαστάθη, «Tangsten» του Γιώργου Γεωργόπουλου, «Τέσσερα μαύρα κοστούμια» του Ρένου Χαραλαμπίδη, «Το χάρισμα» της Χριστίνας Ιωακειμίδη, «Φιοντόρ, ο παίκτης» του Γιάννη Σολδάτου, «Χώρα προέλευσης» του Σύλλα Τζουμέρκα.


Ακόμη οι έξι ταινίες ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που υποβλήθηκαν είναι οι εξής: «Λεηλατώντας μια ματωμένη χώρα» του Τάκη Παπαγιαννίδη, «Με τον Καλλιγιάννη» του Πέδρο Ολάγια, «Νικαριά μου» του Σπύρου Τέσκου, «Όνειρα σε άλλη γλώσσα» της Λουκίας Ρικάκη, «Sugar town, η επόμενη μέρα» του Κ. Τσακίρη, «Τα παιδία δεν παίζει» των Α. Ανδρικοπούλου, Α. Τσεπελίκα.
ΠΗΓΗ:avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου